Tinne Lievens debuteert met Het huis der zonden

Voor de oudere generaties oud-leerlingen is Tinne Lievens vermoedelijk geen bekende naam. Tinne geeft sinds 2003 les aan het College. Recent heeft ze een boek uitgebracht, onder het pseudoniem Nina Livia: Het huis der zonden.

 

Als leerkracht Nederlands geeft Tinne al vele jaren haar liefde voor literatuur, poëzie en boeken door aan haar leerlingen. Aangezien ze zo graag bezig is met taal, is ze enkele jaren geleden begonnen met het neerschrijven van haar ideeën voor een verhaal. Naarmate deze ideeën meer vorm kregen en Tinne de ‘drive’ kreeg om vaker te schrijven, is zo geleidelijk haar eerste boek ontstaan. Een korte samenvatting:

 

Een statig huis op de zeedijk wordt bewoond door een vooraanstaande dame die besluit om een hulpje in dienst te nemen. Vera, het dienstmeisje, bouwt een band op met de vrouw en wordt verliefd op haar kleinzoon Nicholas. Wanneer de oude dame sterft, heeft ook de nieuwe relatie geen kans op slagen meer, want Nicholas’ ouders zijn bekrompen en dulden geen meisje uit de arbeidersklasse.

Vele jaren later staat het pand te koop. Rebecca besluit er een B&B op te starten. Op een nacht klinkt mysterieuze pianomuziek uit de kelder. Zullen de geesten uit het verleden ook het heden beïnvloeden?

 

Interesse? Het huis der zonden is te verkrijgen bij Standaard Boekhandel en kan ook besteld worden via Boekscout. Goed nieuws voor de fans overigens: intussen is Tinne Lievens aan een tweede roman begonnen. Wordt dus vervolgd…