Stijn Van Opstal (R94) nodigt uit

We hoeven Stijn Van Opstal (R94) misschien niet meer voor te stellen. Stijn koos na het college voor een carriëre als acteur en zat niet stil. Je zag hem aan het werk in de films S. en Dossier K. en in bekende TV-series zoals De Parelvissers, Met Man en Macht en Recht op Recht. Ondertussen richtte hij samen met  Tom Dewispelaere, Ben Segers en Geert Van Rampelberg het theatergezelschap Olympique Dramatique op.

Van 22/05 tot 28/05 nodigt Stijn ons uit in de Bourla-schouwburg (Antwerpen) voor een reeks voorstellingen die hij zelf gemist heeft en die zeker de moeite waard zijn. “Wat heb ik gemist… Nick Cave stelde zijn tweede roman voor in de Arenbergschouwburg en speelde daar een intiem mini-concert, nooit gezien. De laatste tournee van Wannes Van De Velde, een jaar voor hij stierf, ik had hem zo graag nog eens bezig gehoord, één keer maar. En ook Toots zal ik waarschijnlijk nooit live horen fluiten. Ik heb deze gelegenheid dus aangegrepen om een paar voorstellingen uit te nodigen, die ik met spijt in het hart nooit gezien heb, en die nu nog getoond kunnen worden, voor ze voorgoed verdwenen zijn. Zijn verontschuldigd wegens redenen: Nick Cave, Benjamin Zander, Dave Eggers, Lola Arias, Chilly Gonzales, Jim Henson en Wannes van de Velde. Zoek deze mensen op en uw leven wordt nog beter.”

In een reeks leuke filmpjes doet Stijn zijn keuzes en het hele programma uit de doeken. Je kan ze allemaal terugvinden op de website van het Toneelhuis.

[foto: Het Toneelhuis]