Primeur: Aangepaste bieren van ‘Het Nest’ in het praatcafé

hetnest Voor het allereerst serveren we dit jaar, naast de klassieke drankjes, ook de speciale bieren van brouwerij Het Nest, de moderne hobbybrouwerij uit Oud-Turnhout, opgestart door oud-leerling Bart Cuypers (R90).

Wat in 2000 begon als een kleine bierproefclub, is ondertussen uitgegroeid tot een professionele brouwerij. Vanuit het idee “dat kunnen we misschien zelf wel beter” begonnen ze zelf bier te brouwen. Daarvoor moesten ze op zoek naar kleine hobbybrouwerijen. Hun bieren, steeds gebaseerd op speelkaarten, vielen in de smaak bij het locale publiek en wonnen verschillende prijzen. Maar ook buitenlandse importeurs is de kwaliteit van de bieren niet ontgaan. De bieren van Het Nest worden momenteel geëxporteerd naar China, Finland, Italië, Nederland, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. “On­ze ex­port naar Zuid-Azië gva nestneemt sterk toe dank­zij onze link met de speel­kaar­ten. Het the­ma spreekt de Chi­ne­se gok­kers blijk­baar erg aan” vertelde mede-oprichter Gust Hermans aan GVA. Ondertussen openen ze hun eigen moderne brouwerij in Oud-Turnhout en kun­nen er vijf per­so­nen vol­tijds te­werk­ge­steld wor­den. Meer info vind je op hun website www.brouwerijhetnest.be.

Kom op zaterdag 3 oktober genieten van fantastische bieren zoals Klevere Tien, Schuppe Boer, Koeke Dam, Herten Heer en Schuppen Aas.
Bestel nu al je drankbonnen aan € 9 per kaart (€ 10 op de avond zelf) door op voorhand het juiste bedrag (€ 9 x het aantal kaarten) over te maken op rekening BE45 5230 8055 9989 met vermelding van je naam en retorica.