Overlijden Luc Bortels

Turnhout, 15-02-2019

 

Beste oud-leerling

 

Na meer dan twee jaar moedig strijden is dhr. Luc Bortels, algemeen directeur van onze school, op donderdag 14/02 overleden. Dhr. Bortels startte zijn carrière op het Sint-Jozefcollege als leraar godsdienst en Nederlands in 1983. Vele oud-leerlingen zullen zich ongetwijfeld zijn getuigende manier van lesgeven herinneren. Na enkele jaren werd hij als voorzitter van de pastorale raad de gedreven motor achter de vele pastorale en sociale initiatieven. In 2008 werd hij algemeen directeur, een job die hij vooral als roeping beleefde. In mei 2016 kreeg hij de diagnose die hem nu fataal werd. Moedig droeg hij dit kruis. Tot voor kort bleef hij geëngageerd binnen de raad van bestuur en de directie.

 

We willen in deze moeilijke momenten vooral zijn gezin en familie nabij zijn. Wie het wenst kan hen zijn of haar medeleven betuigen. In de hal van de school vindt u een doos om blijken van medeleven te deponeren. Deze doos wordt op vrijdag 22/02 aan de familie overhandigd.

 

Er is een avondwake op vrijdag 22/02 om 19 uur en op zaterdag 23/02 om 14 uur vindt de uitvaartplechtigheid plaats in de Pinksterkerk.

 

In verbondenheid met elkaar en met de familie

 

Namens de schoolgemeenschap

B. Meurisse – M. Van den Eynde – Ph. Brinckman

 

U kan de rouwbrief hier terugvinden.