Oud-leerlingen op elk continent

 

140602-GoogleAnalytics

Oud-leerlingen op elk continent. Klik voor groter formaat.

Bijna een jaar geleden lanceerden we de nieuwe versie van onze website. Dankzij de statistieken van Google Analytics weten we ook meer over wat, wanneer, hoe en waar onze oud-leerlingen de website bezoeken. Een heleboel tabellen met cijfers en gegevens. We hebben nog even tijd nodig om ze grondig te bestuderen, maar we lichten toch al een tipje van de sluier op. Wat valt op aan jullie surf-gedrag?

    • Jullie bezochten LevetScone.com ruim 4.000 keer.
    • Bij elk bezoek bekijken jullie gemiddeld 7 pagina’s en blijven jullie 3 minuten en 5 seconden op de website. Dat is behoorlijk lang.
    • Jullie bezoeken onze website vooral op dinsdag en om 17u00. Ook donderdag is populair.
    • Onze nieuwe website is ook geschikt voor mobiele apparaten. Daar maken jullie gretig gebruik van: bijna een kwart van de bezoeken gebeurt met tablet of smartphone.
    • Voor de nerds onder ons (zoals ik) mengen we ons ook even in de strijd tussen Apple en Samsung. Van alle bezoeken met een tablet of smartphone, is maar liefst 77% van een Apple-toestel (49% iPad, 27% iPhone, 1% iPod). Sorry Samsung-gebruikers. Jullie verliezen deze strijd.
    • Oh ja, er waren ook 5 bezoekers met een Nokia Lumia (jaja, we weten echt alles).

Tenslotte krijgen we van Google ook een overzicht in welk land onze bezoekers zich bevinden. We hadden het niet anders verwacht: op elk continent zitten oud-leerlingen. België sprint er uiteraard bovenuit met bijna 90% van de bezoekers. Nederland, USA, Groot-Brittanië en Frankrijk vervolledigen de top 5. Maar we kregen ook bezoeken vanuit meer exotische locaties zoals Réunion, Curaçao en Madagascar.

In elk geval bedankt voor jullie bezoeken. Wij werken verder aan onze website zodat jullie blijven terugkomen!