Nieuwe website Levet Scone online

131001 Nieuwe websiteSinds enkele dagen staat de nieuwe website van Levet Scone online. Een nieuw en fris ontwerp, meer aandacht voor nieuwsberichten, plaats voor reacties en social media en een meer eenvoudige aanpak van de oud-leerlingendatabank.

Snel nadat het nieuwe bestuur van de oud-leerlingenbond aangetrad in 2008, werd er een website opgestart. De idee was – en is nog steeds – om de gegevens van de oud-leerlingen op een gemakkelijke manier te beheren en toegangkelijk te maken. Hiervoor werden alle gegevens van alle (gekende) oud-leerlingen in een databank gestopt. Die databank kon je dan gemakkelijk via de website doorzoeken.

In de nieuwe website speelt de oud-leerlingendatabank nog steeds een heel belangrijke rol. De databank ik dezelfde gebleven, maar het is nu gemakkelijker om iemand op te zoeken en je eigen gegevens aan te passen. Bovendien kunnen ook niet-retorica-oud-leerlingen toegevoegd worden aan de databank, iets wat vroeger niet mogelijk was.

De belangrijkste aanpassing aan de website is misschien wel het nieuws-onderdeel. De website is zo opgebouwd dat er snel en overzichtelijk nieuwsberichten over oud-leerlingen, het college of andere, aanverwante onderwerpen kunnen toegevoegd en verzameld worden. Het bestuur van Levet Scone merkte immers dat er veel en enthousiast werd gereageerd op nieuws over oud-leerlingen. Het forum op de oude website was niet het juiste medium om die nieuwsberichten te verspreiden. Die taak hebben de sociale media (FaceBook, LinkedIn & Twitter) overgenomen. Daardoor geraakte alle nieuwtjes wel erg verspreid. Met de nieuwe vorm van de website, blijven alle berichten verzameld en kunnen ze gemakkelijk verspreid worden door de verschillende links (of ‘social shares’ voor de kenners) bij elk artikel.
De redactie van Levet Scone staat steeds open voor berichten van en over oud-leerlingen. Heb je zelf iets te vertellen of heb je een oud-leerling in de media gespot, geef ons dan zeker een seintje. Gemakkelijk via e-mail (info@levetscone.com), het contactformulier op deze website of via de verschillende social media.

Tenslotte is er nog het onderdeel Ere-leden & Sponsors. Vanaf nu geeft Levet Scone alle leden immers de mogelijkheid om ook te betalen voor hun lidmaatschap. Misschien een vreemde wending als je weet dat je als oud-leerlinge de facto lid bent. Het ontbrak de oud-leerlingenbond echter aan middelen. Niet alleen voor de eigen werking, maar ook om de school af en toe bij te staan in belangrijke projecten. Met een betalend ere-lidmaatschap en sponsoring hopen we hier verandering in te brengen. We komen hier in elk geval later nog op terug.