Nico Foqué (R92) organiseert Sportfans for Autism

Onder de titel Sportfans for Autism organiseert Nico Foqué (R92) met wat vrienden een WK-voetbalpronostiekspel voor het goede doel (Autisme). Een leuke manier om de WK-periode te beleven en tegelijk een goed doel te steunen.

Sportfans for Autism, kortweg SF4A, werd opgericht door een groepje vrienden met de bedoeling op een prettige manier een goed doel te steunen. Het idee is eenvoudig: via de website www.sportfans4autism.be kan je je registreren om deel te nemen aan een pronostiek voor het WK 2014. Jouw inschrijvingsgeld van 10 euro gaat volledig naar ‘ICT Community for ASD‘, een fonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting met als doel de woon-, leef- en werkomstandigheden van mensen met een autismespectrumstoornis te verbeteren.

Eenmaal je pronostiek is ingevuld, wil je je natuurlijk ook kunnen meten met vrienden en collega’s. Dat kan door groepen aan te maken en mensen uit te nodigen om lid te worden van die groepen. Nico richtte voor ons al een groep op onder de naam “SJT” (paswoord LEVETSCONE). Op die manier hebben we ook een competitie onder oud-leerlingen. Wordt dus zeker vervolgd!

Nico Foqué (R92) legt het concept zelf nog eens uit in onderstaand filmpje:

Je kan Sportfans for Autism ook volgen op Twitter [@sf4asd] en Facebook.