Michaël Cordie (R04) lanceert Kempisch bier

Oud-leerling Michaël Cordie (R04) werkt sinds 2011 als brand manager bij Brouwerij PALM. Om, los van het marketingluik, andere facetten van het brouwerswezen te leren kennen en omdat hij steeds gepassioneerd met bier bezig was sinds hij voor de brouwerij werkt, heeft hij samen met twee andere jonge ondernemers het project Taxandria opgestart. Taxandria brengt Kempische speciaalbieren van eigen receptuur uit die aansluiten bij het seizoen.

 

Aangezien de drie ondernemers van Turnhout afkomstig zijn, wilden ze sowieso de Turnhoutse roots meenemen in de merkbeleving. Vandaar de keuze voor de naam Taxandria. Het logo verwijst naar de oorlogstaferelen van Romeinen in dit gebied. Ook de naam Taxandria stamt uit die tijd, toen de “Texundrae” onder Romeins bevel het gebied mochten controleren onder de pax romana. Het gewei verwijst dan weer naar een latere periode, toen de Hertogen van Brabant het kasteeltje in Turnhout als jachtslot gebruikten om in de Kempen te gaan jagen op grof wild, in het bijzonder op herten.

 

Voor de ontwikkeling van bieren gaat het drietal steeds op zoek naar nieuwe smaken. Hun eerste realisatie is een Stout. Niet meteen een evidente keuze of een allemansvriend, maar zelf zijn ze alvast fan van dit type bier en willen ze helpen om het terug op de kaart te zetten. Intussen is de Stout zelfs toegevoegd aan een internationaal proefpakket van belgische-bieren.be. Ook heeft het op UNTAPPD een score behaald van 3,65 op 5, wat relatief gezien een zeer goede score is voor een iets moeilijker biertype als een Stout. In de lente van 2017 wil Taxandria ook een koperkleurig bier uitbrengen.

 

Meer weten of meteen een bestelling plaatsen? Bekijk hun website of volg Taxandria op Facebook! Het bier zelf is te verkrijgen op verschillende plaatsen in en rond Turnhout.