Koen Vanden Boer (R90) richt nieuwe energieleverancier op

130404 Koen Vanden BoerOud-leerling Koen Vanden Boer (R90) [links op de foto] en Gert Haubrechts hebben samen de nieuwe energiemaatschappij Watz opgezet. Zij verkopen groene elektriciteit. Zij worden sinds kort ook gevolgd door de CREG en door Test-Aankoop.

De Vlaamse energiemarkt is in volle beweging. De grote jongens zullen dat geweten hebben. Ook in de Kempen hebben twee ondernemers de hand aan de ploeg geslagen. Vanden Boer en Haubrechts opereren vanuit Vosselaar met hun bedrijf Watz. “Wij doen uitsluitend in Belgische groene stroom. De consument kan dat kennelijk appreciëren want na een inloopperiode van enkele weken kunnen we het klantenbestand uit onze onmiddellijke omgeving en onze vriendenkring geleidelijk aan uitbreiden.”

Ze beseffen best dat het niet makkelijk wordt. De concurrentie met de traditionele energiebedrijven is moordend. “Maar wij bieden onze klanten een uitstekende service. Met onze duidelijke facturen bv. Onze prijzen liggen heel goed. Wij zijn effectief niet de goedkoopste. Maar we duwen door. Vooral voor wie zijn huis op elektriciteit verwarmt bv. Wij zijn in dat marktsegment al de uitgesproken nummer één.” Grote campagnes moet je van Watz alvast niet verwachten. Daar heeft het jonge bedrijf de middelen niet voor. “Wij doen het met mondreclame.”

Watz koopt zijn elektriciteit op de markt via een broker. Met certificaten kan het bedrijf bevestigen dat het enkel om groene stroom gaat van windmolens, zonnecellen, biogasinstallaties enz. Koen Vanden Boer zat voorheen in de sector van de machinebouw, Gert Haubrechts was actief in de IT-wereld. Ze werkten nagenoeg twee jaar aan de lancering van hun bedrijf. [bron Made in Kempen]