Klasfoto van de maand: Poësis 1878

Vandaag kon je ons in levende lijve terugvinden op de opendeurdag van ons college. En traditioneel kom je de meeste oud-leerlingen wel tegen in de gang met klasfoto’s. En dat bracht ons op de idee om regelmatig een klasfoto – met uitleg – op de website te zetten. En met welke foto kunnen we beter beginnen dan met de eerste klasfoto die we konden terugvinden. Het is de klasfoto van Poësis 1878.

1878 Poesis

Klasfoto Poësis 1877-1878 (Klik voor groter formaat)

Veel concrete informatie vinden we over deze 136 jaar oude foto niet terug. Ons archief gaat zo ver niet terug, de namen bij deze foto hebben we enkel alfabetisch (zie hieronder). De foto is – naar alle waarschijnlijkheid – getrokken in de oude ‘Latijnse School’ van Juffrouw Maria De Nef, dochter van Pieter De Nef. Voordien waren deze gebouwen van het Heilig Grafklooster. Daarna diende ze tot 1848 nog als kazerne waarna juffrouw De Nef ze liet ombouwen tot school en internaat. De oude gebouwen en Jezuïetenkerk bestaan niet meer. Meer over de geschiedenis van het college vind je op de website van SJT.

En wie zien we nu op deze foto. We hebben een opdeling in internen, externen en apostolieken:

  • Internen: St. Antoine – L. Carlier – F. Coenegracht – R. De Temmerman – C. Gernaey – J. Jochems – J. Laminne  – J. Ledoux – M. Michaux – A. Valvekens – Fr. Wuyts
  • Externen: J.A. Dierckx – C. De Coster – J. Penen – A. Standaert – L. Vermeulen – A. Versteylen
  • Apostolieken: A. Diederich – E. Goffin – A. Groshanny – F. Lambert – J.P. Peifer

Herken jij je voorvader op deze foto? Laat ons iets weten!
Graag je eigen klasfoto op onze website? Geef ons een seintje.