Jente Broeckx (R09) op Italiaanse tv

Oud-leerling Jente Broeckx (R09), als onderzoeker verbonden aan de Afdeling Geografie en Toerisme van de KU Leuven, bevindt zich momenteel in Perugia, Italië, voor een studieverblijf. Hoewel velen hem op voorhand hadden gewaarschuwd voor de zeer steile hellingen, heeft Jente er zich toch een fiets aangeschaft om de baan op te kunnen.

 

Ook deze week was dat niet anders. Nochtans werd Perugia geconfronteerd met extreem weer: lage temperaturen, tot een gevoelstemperatuur van -22°C, en dikke pakken sneeuw. Toen Jente met zijn fiets door de sneeuw de stadsheuvel afdaalde, viel dit dan ook op. Voor de Italianen was dit zelfs zo bijzonder dat er een filmpje werd opgenomen. Deze beelden zijn later getoond in een nieuwsbericht op tv.

 

De beelden zijn hier beschikbaar: TG Umbria Edizione delle 14.00 (op 07:32). Ze worden perfect begeleid met de woorden ‘… dove un temerario ricercatore Belga si muove in bicicletta sfidando più d’una legge di fysica e sicurezza’. Vertaald: ‘… waar een dappere Belgische onderzoeker op de fiets meer dan één fysica- en veiligheidswet tart’.