Hommage John Dondeyne

Het Hofke van Chantraine – waar John Dondeyne bijna 20 jaar lang een inspirator en motivator was – organiseert, in samenspraak en samenwerking met Gudrun (Johns weduwe), en Arne en Joren (hun kinderen), in de maand november twee initiatieven ter herdenking van John.

 

Een tentoonstelling. We vroegen meer dan twintig beeldende kunstenaars waar John ooit mee heeft samengewerkt voor tentoonstellingen in het Hofke, om een werk te maken dat aansluit bij een van zijn onuitgegeven gedichten. Die werken worden vanaf 6 november tot 28 november in het Hofke tentoongesteld. Het concept voor de tentoonstelling van Luc Bortels’ ‘Geworteld’ omgekeerd dus… De tentoonstelling is vrij te bezichtigen.

 

Poëzieavond. We maakten een selectie van zijn gedichten voor een poëzieavond in de Djoelen in Oud-Turnhout. De teksten worden op 12 november gebracht door Bart Veulemans (oud-leraar BSD), Ria Ooms (lerares BSD), Jeroen Medaer en Katrijne Merrigan (beide oud-leerlingen). De muzikale omlijsting vertrouwden we toe aan pianisten Nel Swerts en Fleur Claesen (beide oud-leerlingen) en violisten Annick Verboven (SJT) en haar zus Edith. Het draaiboek voor deze voorstelling werd gemaakt door Jan Hasselman en Hugo Verschueren, in nauwe samenwerking met Gudrun, Arne en Joren. Fred Vanderpoorten fungeert als regisseur. Tickets (10,00 euro) via www.djoelen.be.