Guy Van Leemput stelt tentoon

Vele oud-leerlingen kennen Guy Van Leemput vermoedelijk als leerkracht wiskunde. Wat minder bekend is, is dat Guy ook actief is als keramist. En met succes: zijn kunst is niet alleen geliefd in eigen land, maar is ook al geëxposeerd in het buitenland, tot Australië toe. Op een keramiekfestival in Japan heeft hij bovendien al een bronzen medaille behaald met zijn werk. Meer weten? In dit artikel uit Gazet van Antwerpen doet Guy zijn verhaal uit de doeken. En in dit YouTube-filmpje zie je hoe hij zijn kommen uit porselein maakt.

 

Recent nam Guy een jaar lang loopbaanonderbreking om zich volledig te kunnen storten op zijn passie. Hierdoor had hij de gelegenheid om zich voltijds te focussen op het maken van flinterdunne kommen in porselein. Deze resultaten, samen met een overzicht van zijn werk van de voorgaande jaren, zijn binnenkort te zien in zijn solotentoonstelling, ORIGINE. Deze tentoonstelling vindt plaats in Kasteel Le Paige in Herentals. Van vrijdag 8 december 2017 tot en met zondag 28 januari 2018 kan je de tentoonstelling bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u.

 

Iedereen is ook van harte welkom op de feestelijke opening op donderdag 7 december 2017 om 20u. Elke zondag zijn er bovendien rondleidingen om 15u en om 16u. Op woensdag 13 december om 20u geeft Guy ook een lezing over zijn werk en zijn zoektocht. Voor deze lezing is reservatie wel noodzakelijk. Ter gelegenheid van ORIGINE verschijnt daarnaast ook een overzichtscatalogus. Deze catalogus wordt aan de eerste 500 bezoekers van de tentoonstelling gratis aangeboden.

 

Als je nog meer wil weten over het werk van Guy Van Leemput, bezoek dan zeker eens zijn website: www.guyvanleemput.be.

 

(Portretfoto boven en foto kom: Dirk Theys – Portretfoto in tekst: Joren De Weerdt.)