Guido Belcanto (R71) brengt een nieuwe cd uit

cover_15In februari bracht Guido Belcanto een nieuwe plaat uit, Cavalier Seul. Als oud-leerling kennen we hem natuurlijk beter als Guido Versmissen (R71).

Het illustreert het gegroeide respect voor Guido Belcanto dat hij hulp krijgt van onder meer Lieven Tavernier, Stijn Meuris en Frank Vander linden.

Bart Peeters levert een tekst, Raymond leent Omdat ik van je hou uit, Jan De Smet schoof liedjes naar voor, Lieven Tavernier en Frank Vander Linden schreven songs, Stijn Meuris en Kris De Bruyne zingen mee. Producer Jo Francken zorgt dan weer voor een knappe productie, weelderig waar nodig (het levenslied Ik was blind, de prachtige ballad (met Meuris) Adios Hotel), meer rudimentair waar het kon (de zydeco van Zeg ben jij ook zo eenzaam).

Cavalier Seul is nochtans volbloed-Belcanto: openhartig over liefde en verlies, pocherig over de eigen prestaties (het grappige Postcoïtale Blues) en fout als hij dat eventjes zo aanvoelt: het door Vander Linden aangeleverde Iemand met wie je vreemdging – een volbloed-schlager die de kater na de scheefpoeperij verklankt – kan ons (net zo min als het beste van Frans Bauer) niet met dit genre verzoenen. [overgenomen van GVA].

Wil je meer te weten komen? Surf dan naar www.guidobelcanto.be.