Geert Klaasen (R05): huisarts en jeugdauteur

Geert Klaasen (R05) is het levende bewijs dat oud-leerlingen van het College van alle markten thuis zijn: Geert is niet alleen huisarts, maar ook een opkomend talent als auteur. Het schrijven van verhalen is bij Geert niet zozeer gegroeid vanuit ambitie: lezen was altijd al een passie en vanaf de jonge leeftijd van twaalf jaar probeerde hij al verhalen op papier te zetten. Schrijven doet hij dus in de eerste plaats voor het plezier, omdat het heerlijk is om unieke personages en werelden te creëren. Het liefst verzint hij ook heel verschillende verhalen.

 

Recent is de carrière van Geert als auteur in een stroomversnelling terechtgekomen. In 2016 publiceerde Davidsfonds/Infodok immers zijn jeugdverhaal De Zilveren Raaf, “een rollercoaster van spanning en mysterie die je op sleeptouw neemt door alle duistere hoekjes van het turbulente, naoorlogse Praag”. Met dit verhaal won hij bovendien de Zoute Zoen literatuurprijs, een prijs voor debuterende jeugdschrijvers. Met deze prijs en de publicatie van het boek is er voor Geert natuurlijk een droom werkelijkheid geworden. Maar ook voordien werd zijn werk al gewaardeerd: in 2014 behaalde hij met zijn kortverhaal Een Duo van Tranen de eerste plaats op de WEL-wedstrijd Flitsverhaal. Zijn kortverhaal Klemtoon werd in 2015 dan weer genomineerd voor de OIKOS-wedstrijd Kortverhalen Eco-Future.

 

De laatste jaren besteedt Geert weliswaar meer tijd aan het schrijven, maar uiteindelijk blijft het een hobby. In de eerste plaats is hij huisarts, en dat is vaak al druk genoeg. Er zitten evenwel nog veel ideeën in de pijplijn, zij het zonder concrete deadlines en bijhorende publicatiestress. De Zilveren Raaf was een boek voor Young Adults (en zeker ook voor volwassenen), maar de andere verhalen waaraan Geert werkt, hebben een doelpubliek van 5 tot 99 jaar.

 

De Zilveren Raaf is beschikbaar bij de betere boekhandel en online. Je kan Geert ook volgen via zijn Facebook-pagina.