Ereteken voor Jef Abbeel

In 2013 was het zover: Jef Abbeel moest met pensioen gaan. Jef sloeg in paniek, want hij wilde nog niet stoppen met één van zijn favoriete bezigheden: lesgeven. Nadat hij verschillende instanties zonder succes gecontacteerd had om langer aan het werk te mogen blijven, heeft hij via zijn uitgebreide netwerk toch zijn boodschap tot bij toenmalig minister van onderwijs Pascal Smet kunnen brengen.

 

Kort daarna, op 30 april 2013, werd Jef om 8 u ’s morgens gebeld door een medewerker van minister Smet met de mededeling dat hij aan de slag mocht blijven. VTM heeft diezelfde dag nog een filmpje gemaakt over deze bijzondere gebeurtenis. Later verscheen er ook nog een artikel in Gazet van Antwerpen.

 

Intussen is Jef al zo’n twee jaar met pensioen, maar recent kreeg hij een zeer mooie waardering voor zijn jarenlange inspanningen als leerkracht. Nadat dit door staatssecretaris Pieter De Crem aan de Kamercommissie van Buitenlandse Zaken was voorgesteld, werd op 28 juni het ereteken van “Officier in de Orde van Leopold II” uitgereikt aan Jef Abbeel voor zijn 45 jaar enthousiast lesgeven. Uiteraard meer dan terecht. Onze felicitaties!