Een andere kijk met Wim Schotsmans (R95)

Recent stond Wim Schotsmans (R95) aan de wieg van zijn nieuw bedrijf: buitendenker. Kort gesteld gaat Wim met mensen op pad om hen een nieuwe blik of ruimere kijk te geven. Op die manier helpt hij hen op weg. Niet als therapeut, maar als compagnon.

 

We laten graag Wim zelf aan het woord om verder toe te lichten wat hij met buitendenker precies aanbiedt:

 

“Bij buitendenker is het, kort gezegd, de bedoeling met mensen op pad te gaan. Letterlijk en figuurlijk. Geen spektakel, wel een mooie wandeling, weg van de drukte, weg van de prikkels, midden in het groen, in de ruimte, in de zuurstof. Op die manier bieden we de mensen ook figuurlijke ruimte en zuurstof, en doorbreken we makkelijker het dagdagelijkse en/of circulaire denken.

 

Door wandelen te combineren met spreken en luisteren, kom je sneller tot andere inzichten, een andere kijk. We geven ook steeds onze kijk op de zaak vanuit onze eigen achtergrond en ervaring, zowel privé als zakelijk. Een frisse kijk van buitenaf, weg van de vaak duffe vergaderruimtes die hel verlicht zijn door zoemende TL-lampen.”

 

Leuk is dat Wim ook de link kan leggen met zijn ervaringen in het College, intussen ruim twintig jaar geleden:

 

“We herinneren ons allemaal nog wel dat we wel eens in het park van het College gingen rondhangen, even weg van de drukte en het permanente toezicht. Het is, op een andere manier, net dat wat we nu met buitendenker ook willen aanbieden.”

 

Meer informatie over Wims initiatief kan je terugvinden op de website van buitendenker, of in dit artikel uit Het Nieuwsblad (donderdag 21 maart, p. 5).