Christian Van Thillo (R81): bevlogen bemoeial in ‘het gevang’

Gevraagd naar bekende oud-leerlingen, komt de naam van Christian Van Thillo (R81) steeds naar boven. Hij is CEO van De Persgroep (www.depersgroep.be) en heeft daarmee de leiding van het machtigste mediaconcern in de Lage Landen.  Kranten als De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd, Het Parool (NL) en Algemeen Dagblad (NL), tijdschriften zoals Dag Allemaal en Joepie en alle tv- en radiozenders rond VTM vallen onder De Persgroep.

In 2009, bij de overname van enkele Nederlands kranten, verscheen een uitgebreid artikel over Christian Van Thillo in Vrij Nederland, waarin ook onze school aan bod komt. Het cliché van het strenge en spartaanse internaat werd alle eer aan gedaan:

‘Ik stuur hem naar de jezuïeten in Turnhout,’ besloot de bezorgde vader. ‘Daar zullen ze hem de nodige discipline bijbrengen.’ In gegoede kringen stond de school bekend als ‘het gevang’. Ook Pablo, boezemvriend van Christian en zoon van baron Paul Janssen, was naar het Sint-Jozefcollege gestuurd. ‘In Turnhout sliep je op slaapzalen, warm water ontbrak, de kachel ging pas aan als het buiten min tien was en het eten was oneetbaar en doorgekookt,’ aldus Pablo Janssen. ‘Als moeder vond ik het niet leuk mijn kind te laten gaan, maar het was wel beter,’ zegt Mies Van Thillo. ‘Je mocht de paters niet tegenspreken en dat was goed voor Christian,’ vult Ludo (Van Thillo) aan. ‘Ze hebben hem discipline bijgebracht. Maar hij kwam ook in contact met mensen voor wiens intellectuele gaven hij groot respect had. Daar keek hij naar op.’

Het volledige artikel kan je hier lezen: http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Bevlogen-bemoeial.htm

[Artikel & foto: Vrij Nederland]