Bewegen met Miel Vanhaverbeke (R95) en IPitup

Miel Vanhaverbeke (R95) was vroeger al “een hevig manneke” dat bijna altijd aan het bewegen was. Na zijn periode op het College ging hij dan ook naar Leuven om er Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen te studeren. Daarna was hij in de gezondheidszorg en de sportmaterialenbranche actief. Vorig jaar startte Miel als zelfstandig consultant in gezondheid-sport-beweging. Zo schreef hij onder meer artikels voor ISB vzw (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid).

 

Recent startte Miel mee IPitup op. IPitup is een jonge, ambitieuze vzw die een heel breed publiek op een zeer laagdrempelige wijze in beweging wil krijgen. Daarbij maakt het niet uit hoe oud je bent en of je nu topsporter, competitiesporter, recreant of beweegleek bent. Op die manier vormt IPitup een vernieuwende manier van bewegen, beleven, (her)ontdekken en elkaar ontmoeten.

 

Je kan meer ontdekken over IPitup via de twee filmpjes op deze website (starring Elodie Ouedraogo en Bart Swings). Bovendien kan je op deze pagina stemmen op de twee initiatieven van de vzw (IPitup en IPitupCOACH), opdat ze binnenkort in Leuven zouden worden uitgetest. Stemmen kan nog tot 30 juni.

 

Update (30/08): Intussen werd IPitup verkozen tot (hoofd)laureaat van de projectoproep ‘Leuven, een vitale stad’. Onze felicitaties!